2013-01-17 13:43:44• hírek • Póti Orsolya

Kezdődnek a próbavizsgák

Jövő héten kezdődnek a próbaérettségi vizsgák és a VIII. osztályos diákok képességi vizsgáinak próbafelmérése. A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban január 22-30. között zajlanak a vizsgák - tájékoztatott Szilágyi Éva igazgatónő.

Egységes érettségi szimuláció veszi kezdetét jövő héttől a Szatmár megyei középiskolákban. A diákok az „élesben" történő vizsgázáshoz hasonló körülmények között mérhetik fel eddigi tudásukat és felkészültségüket.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban párhuzamosan szervezik meg a vizsgákat a XII. osztályos és a VIII. osztályos diákok számára január 22-30. között. Január 22-én a román nyelv és irodalom próbaérettségivel, illetve próba képességi vizsgával veszi kezdetét a sorozat. Január 25-én a magyar nyelv és irodalom írásbeli próbaérettségi vizsgára kerül sor, valamint megrendezik a magyar nyelv és irodalom képességi vizsga próbáját is.

Január 28-án az érettségire készülő diákok a profilnak megfelelő kötelező tantárgyakból (matematika vagy történelem) vizsgázhatnak, a VIII. diákoknak pedig megrendezik a matematika képességi vizsga próbáját.

Január 30-án a profilnak megfelelő választható tantárgyakból (informatika, kémia, biológia, társadalomtudományok, földrajz és idegen nyelvek) vizsgáznak a XII. osztályosok. A tizenkettedikesek vizsgája három, a VIII. osztályos diákok vizsgája két órát tart majd.

A vizsgasorozatoknak felmérés jellege van, a pedagógusok képet szeretnének kapni a diákok felkészültségéről, de erre a szülők is nagyon kíváncsiak.

A dolgozatok javítására január 31-én kerül sor. Az eredményekről a Református Gimnázium tanárai szülőértekezlet keretében is beszámolnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: